Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Şahinoğlu Sigorta, Antalya Sigorta, Antalya Konyaaltı Sigorta, Antalya Konyaaltı Şahinoğlu Sigorta, Antalya Mapfre Genel Sigorta,Antalya Neova Sigorta,Antalya Generali Sigorta

Ürün Sorumluluk Sigortası

Ürün Sorumluluk Sigortası, sigorta konusu işin yürütülmesi sırasında meydana gelen bir olay ve/veya sigortalı ürünün üçüncü şahıslar tarafından kullanılması sonucunda, sigortalının sorumlu tutulabileceği bedensel ve/veya parasal zararlardan kaynaklanabilecek tazminat taleplerine karşı teminat sağlar.

 


Ürün Sorumluluk Sigortası bir Ürün Garanti Sigortası değildir. Ürün Garanti Sigortası, bir mal sigortasıdır ve zarar gören ürünün tazminine yöneliktir. Oysa Ürün Sorumluluk Sigortası bir sorumluluk sigortasıdır, mala değil sigortalının üretmiş olduğu ürünle ilgili sorumluluğa ilişkin güvence sağlar.

Avrupa Topluluğu’nun 1985 tarihli Ürün Sorumluluğu Direktifi uyarınca üretici, ürünündeki bir kusurun neden olduğu hasardan sorumludur. Burada, “üretici” sözcüğü; bitmiş bir ürünün, herhangi bir hammaddenin veya bir ürünü meydana getiren parçalardan birinin üreticisi olan ve ürün üzerine adını, ticari markasını veya bir başka ayırt edici özelliğini koyarak kendisini o ürünün üreticisi olarak takdim eden herhangi bir kişi anlamında kullanılmaktadır.

 

Giriş Formu

  • Kayıt ol
    *
    *
    *
    *
    *
    (*) Zorunlu alanları lütfen doldurun.
  • Ziyaretci Sayacı

    mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
    mod_vvisit_counterBugün12
    mod_vvisit_counterDün57
    mod_vvisit_counterBu Hafta289
    mod_vvisit_counterBu Ay1671
    mod_vvisit_counterBu Yıl609266
    Design by DBS Bilişim

    Şahinoğlu Antalya Trafik Müşavirliği Antalya Sürücü Kursu Antalya SRC Kursu Antalya Sigorta